Komuna e Fushë Kosovës largon mbeturinat vetëm në ditët e pandemisë

Problemi me mbeturinat në Fushë Kosovë është i përditshëm. Si pasojë e neglizhencës së kompanive të kontraktuara nga komuna, mbeturinat jo vetëm që qëndrojnë me ditë tē tëra nëpër kontejnerë, por në shumë vendbanime skaj rrugëve nuk largohen me vite. Qytetarët para disa ditësh kanë zënë në flagrancë punëtorët komunalë duke hedhur berllogun skaj një

Continue Reading →

Dita e 50-të botërore e Tokës: Guterres (OKB), “Kërkojmë një të ardhme për njerëzit dhe planetin”

“Në këtë Ditë, sytë e të gjithëve janë të përqendruar ndaj Covidin-19, prova më sfiduese që ka bota që nga Lufta e Dytë Botërore. Duhet të punojmë së bashku për të shpëtuar jetët e njerëzve, për të lehtësuar vuajtjen dhe për të reduktuar pasojat shkatërrimtare ekonomike e sociale. Ndikimi i koronavirusit është i menjëhershëm dhe

Continue Reading →

Punëtorët e mirëmbajtjes të Komunës së Fushë Kosovës zihen në flagrancë duke hedhur berllogun në rrugë

Hedhja e mbeturinave kudo bëhet shpesh nga qytetarët, por në Fushë Kosovë janë vetë punëtorët komunalë të mirëmbajtjes që e bëjnë njē gjë tē tillë. Nē disa fotografi të postuara në faqen Fushë Kosova City, punëtorët zihen në flagrancë nga qytetarët, derisa ata zbrazin mbeturinat në rrugë. Ndonëse ata vetë paguhen për mirëmbajtjen dhe largimin

Continue Reading →

Moti ditëve në vazhdim

Edhe në fundjavë mbetet mot stabil, me diell dhe pak vransira gjatë ditës. Ditën e martë më freskët, priten edhe reshje të dobëta shiu. 10.04.2020 – Rajoni ynë mbetet nën ndikimin e zonave anticiklonike edhe ditëve të fundjavës. Do të mbajë mot stabil, derisa një front i ftohtë që do të kaloj në lindje të

Continue Reading →