Shqiptarë e austriakë festojnë 12 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës

Diaspora shqiptare në Austri edhe sivjet me aktivitete të ndryshme kulturo- sportive, po feston   përvjetorin e Pavarësisë së Kosovës. Në qytetin Weiz, rrëzë alpeve austriake, jo shumë larg Graz-it, shoqata „Arbëria“ organizoi një manifestim kulturor për nder të 12-të vjetorit të Pavarësisë së Kosovës. Salla, në qendërtë qytetit ishte e mbushur  përplot me mysafirë austriakë

Continue Reading →

Program i veçantë i mësimit të gjuhës shqipe për fëmijët shqiptarë në diasporë

Është bërë e ditur se tashmë fëmijët shqiptarë në diasporë, përveç orëve të mësimit plotësues të gjuhës shqipe, tani mund të aftësojnë njohuritë e tyre të gjuhës amtare edhe përmes një programi të veçantë kushtuar gjuhës dhe kulturës shqiptare, “Të mësojmë shqip”, i cili do të transmetohet çdo të premte në kanalin televiziv shqiptar në

Continue Reading →