Mbyllja shkatërron ekonominë

Vendimet e fundit të Qeverisë së Kosovës për mbyllje të gastronomisë nga ora 21:00 deri në ora 5:00 e mëngjesit si dhe përgjysmimi i udhëtarëve në transportin urban, po konsiderohen si fatale për ekonominë kosovare. Eksperti i ekonomisë, dhe ish-kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës (OEK), Safet Gërxhaliu, duke folur për lajmi.net për masat e

Continue Reading →

Totaj, PDK: Pakoja e qeverisë nuk e shpëton ekonominë nga kolapsi, të votohet propozimi i PDK-së prej 320 milionë euro

Prishtinë, 30 Prill 2020 – Partia Demokratike e Kosovës e ka konsideruar të pamjaftueshme pakon e qeverisë për të stimuluar ekonominë gjatë krizës së pandemisë. Sipas nënkryetarit të PDK-së, Shaqir Totaj, kjo është një lëmoshë dhe duhet patjetër të votohet në Kuvend propozimi i PDK-së prej 320 milionë euro. Kjo është deklarata e plotë e

Continue Reading →

Covid 19, ndikimi në ekonominë botërore

Në raportin e publikuar të Bankës Botërore së fundmi, janë paraqitur pasojat ekonomike në tregje nga pandemia e koronavirusit COVID-19. Siç theksohet; Pandemia (COVID-19) ka ndikuar si në kërkesën ashtu edhe në furnizimin e mallrave: Ka dhënë efekte direkte nga mbylljet dhe ndërprerjet në zinxhirët e furnizimit dhe efekte indirekte si ngecjet e rritjes ekonomike.

Continue Reading →

Në të ardhmen do të punohet ndryshe

Globalizimi dhe digjitalizimi po e ndryshojnë edhe formën e punës. Sipërmarrjet po kërkojnë strategji të reja për përballje me këtë fenomen. Çfarë sjellë New Work? David Spaeth ëshë nisur tek klienti i tij. Shefi i marketinkut në Novomind (me 400 punonjës), një sipërmarrje e specializuar për software, është i veshur me veshje komode joformale, në

Continue Reading →

Hapja e fabrikës së përpunimit të peshkut në Vushtrri pritet t’i punësojë 200 vetë

Komuna e Vushtrrisë ka nënshkruar një marrëveshje në Trilj të Kroacisë me kryetarin e këtij qyteti, Ivan Sipić, për një fabrikë ku do të përpunohet peshku. Me këtë investim prej rreth shtatë milionësh pritet të punësohen 200 punëtorë, kryesisht gra dhe të rinj, njofton Klan Kosova. Në ceremoninë e nënshkrimit ishte kryetari i Vushtrrisë Xhafer

Continue Reading →