BE prezanton korona-pasaporten turistike

Ministrat e Turizmit të shteteve anëtare të BE ranë dakord në video konferencën e sotme për të zhvilluar një dokument të përbashkët udhëtimi që do të ishte i vlefshëm për të gjitha vendet anëtare. Tema e seancës ishte gjendja e turizmit evropian, ndikimi dhe masat dhe kushtet për ardhjen e turistëve. Ministri i Turizmit i

Continue Reading →

15 vende mahnitëse që turistët nuk i dinë

Blagaj, Bosnia and Herzegovina (Blagaj, Bosnje dhe Hercegovinë) Huacachina, Peru Lake Hillier, Australia (Liqeni Hillier, Australi) Hidden Beach, Marieta Islands, Mexico (Plazhi i fshehur tek ishujt Marieta, Meksikë) The Silfra Fissure, Iceland (Islandë) Isola Bella, Italy Popeye Village, Malta (Fshati Popeye, Maltë) Dongchuan Red Soil, China (Tokë e Kuqe, Dongchuan, Kinë) Flores Island, Portugal (Ishulli

Continue Reading →

Pas borës, hapen rrugët e trotuaret në Brezovicë

[][/] [][/]Pas bores që nisi dje në gjithë vendin, në Brezovicë po pastrohen rrugët dhe trotuaret.   Good morning⛷️⛷️ Ruga osht e pastrume. Parkingu osht tu pastru. Sot kame punu ski lifti vogel⛷️⛷️⛷️ Posted by Brezovica.info on Thursday, February 6, 2020 Kjo faqe njofton se  gjatë ditë së djeshme bora ka arritur deri në 70

Continue Reading →

Ski nga Qafa e Luanit (Video)

Faqja Brezovica.info ka postuar një video live të skive nga Qafa e Luanit.   Ski live- Lavlja Vrata-Qafa i Luanit ⛷️⛷️⛷️ Posted by Brezovica.info on Saturday, February 1, 2020

Turizmi në Zvicër

Turizmi është një ndër bizneset më të mëdha në Zvicër ku disa nga malet më të larta në botë, qendrat urbane, festivalet e ndryshme dhe shumë gjëra tjera e bëjn Zvicrën një vend të veqant për turistët. Bukuritë natyrore të cilat mund të thuhet se janë ndër më të bukurat në botë Zvicrës i kanë

Continue Reading →

Historia e Turizmit dhe Alpinizmit në Shqipëri

Alpinizmi në Shqipëri erdhi, me sa duket, nëpërmjet turizmit. Vitet 1920-të ishin vite të cilat edukuan një brez të rinjsh të cilët ishin entuziastë që të ‘bënin Shqipërinë’ dhe për këtë ka mjaft dëshmi që flasin për dëshirën e tyre që të njihnin atdhenë, historinë, ekonominë, popullin me doket në krahina të ndryshme, etj. Këto

Continue Reading →

Bukuri nga Kaçanolli, fshati që po zbrazet

Kaçanolli është njëri nga fshatrat e Shalës së Bajgorës që po zbrazet nga banorët. Vendbanim me bukuri të mahnitshme po vuan nga mungesa e investimeve. Ndonëse politikanët shumë herë kanë deklaruar se do të angazhohen për ta shndërruar Shalën e Bajgorës në zonë turistike, atje është investuar shumë pak. Kaçanolli ka mbetur i paprekur nga

Continue Reading →