Minatorët e Trepçës nuk i marrin pagat, fillojnë grevën

Në Minierën e Trepçës, minatorët kanë bojkotuar punën e tyre dhe kanë filluar të protestojnë.

Punëtorët kërkojnë pagat nga ndërrmarja t’ju sigurohen.

Ndërmarjes Trepça tashmë i janë bllokuar xhirollogaritë nga përmbaruesi, dhe është e pamundshëme të ju sigurohen pagat e minatorëve, shkruan Jepi zë.

 

Ushtruesi i Drejtorit të Ndërmarrjes “Trepça” Hysen Vrajolli, sipas forografive që ka siguruar Jepi zë, shihet se ka shkuar në Stan Tërg për të biseduar me minatorët e minierës.

Vrajolli ka kërkuar edhe nga Qeveria e Kosovës t’ju del në ndihmë që ta rimëkëmbin Trepçën, pasi kjo gjendje nuk siguron të ardhme. Ndryshe minatorët pas protestës, kanë paralajmëruar edhe futjen në grevë, nëse pagat e tyre nuk ekszekutohen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *